Zgodovina Audija sega v 14. november 1899, ko je August Horch skupaj s Karlom Benz ustanovil v Kölnu podjetje Horch, ki proizvaja luksuzne avtomobile. Leta 1902 se je lastnik podjetja preselil v Reichenbach in leta 1904 v Zwickau.

Zgodovina Audija
Leta 1909, po finančnih težavah in težavah v ekipi, je lastnik zapustil podjetje in ustanovil drugo podjetje, imenovano August Horch Automobilwerke GmbH. Po razsodbi je sodišče ugotovilo, da se novo podjetje August Horch ne more povezati z imenom, zato se je odločil, da bo vaše ime prevedel v latinščino – Audi je poklical podjetje 25. aprila 1910, Audi Automobilwerke GmbH. Julija 1910 je prvo vozilo z imenom Audi zapustilo tovarno v Zwickau.

Vendar pa je izbruh druge svetovne vojne upočasnil razvoj Auto Uniona. Vsa podjetja so proizvajala vojaško orožje. Po vojni bo družba za premoženje razpuščena in odškodnina v skladu z zakonom bo namenjena Sovjetski zvezi. 17. avgust 1948 bo iz trgovinskega registra izbrisano leto Auto Union AG. Vendar pa je leto kasneje v Ingolstadtu oživela, vendar je v hudih finančnih težavah, tudi zaradi tega so izdelani predvsem dvotaktni modeli DKW.

Na Volkswagenwerk AG leta 1969. Združitev podjetij Auto Union GmbH in NSU Motorenwerke AG, Neckarsulm. Novo podjetje je zdaj imelo ime Audi NSU Auto Union AG in je imelo sedež v Neckarsulmu. Leta 1972 se je pojavila prva generacija Audi 80 (serija B1). Kmalu Audi začne Piëchovo obdobje. Audi je proizvajalec avtomobilov, ki intenzivno uvaja tehnične inovacije. Hkrati so si prizadevali za postopno povečanje položaja znamke Audi na trgu. Pet motorjev (1976), turbopolnilnika (1979) in štirikolesni pogon quattro (1980) so najboljše priče ceste. Za podjetje je bil izjemno pomemben tudi model 1980 in Quattro, ki je prvi prispeval k priljubljenosti blagovne znamke, in drugič, zahvaljujoč mu je Audi končal s številnimi uspehi na poti številnih shodov.

Leta 1985 Audi NSU Auto Union AG spremeni ime v AUDI AG. Od takrat sta podjetje in proizvodi imeli isto ime. Sedež nazaj v Ingolstadt.

VIN Številka vašega najdenega Audija tukaj.
Ne pozabite, da pred nakupom preverite zgodovino vozila. To storite tako, da spodaj vnesete številko VIN: